vineri, 28 martie 2014

GRUDGE  MATCH
       
        În ciuda faptului că filmul n-are nimic science-fiction în el şi nici fantasy, ei bine, e impresionant. E vorba de doi tipi trecuţi bine de tinereţe şi tributari unei animozităţi la fel de vechi care se-ntâlnesc după un număr rotunjor de ani să-şi dispute meciul lor de box imposibil dealtfel de reeditat. Primul este Kid (Robert De Niro) care nu poate să-şi ierte neatenţia care a stat la temelia înfrângerii sale cu 30 de ani mai devreme, iar al doilea, Sharp (Sylvester Stallone) retras în plină glorie din activitatea competiţională complet deziluzionat de mătrăguna servită de viaţă. Tartorele se dovedeşte a fi o femeie frumoasă încurcată cumva accidental cu amândoi în vremea gloriei lor trecute (Kim Bassinger). Pe unul l-a făcut mai slab, iar pe celălalt l-a umplut de ură. Reţetă infailibilă pentru distrugere în general.
       Filmul nu rezidă atât în pregătirea protagoniştilor pentru viitorul meci, cât evoluţia pe care o acced în acceptarea condiţiei fiecăruia ca viitor perdant în meciul cu viaţa. Fiecare are ceva de demonstrat, fiecare se consideră indrituit să-şi ia ceva de la destin şi toată lumea consideră asta mai mult sau mai puţin justificabil. Momentul de bâlbă al femeii s-a lăsat cu urmaşi. Deşi-l iubea pe unul, s-a încurcat cu adversarul lui doar ca să-i facă-n ciudă. Motivul e unul transparent şi lesne de ghicit pe care n-o să-l divulg în rândurile de faţă.
        Una peste alta, merită văzut, chiar şi pentru distribuţie. Nu în fiecare zi îl vezi pe Sly alături de De Niro! Un film jucat absolut magistral cu naturaleţea şi talentul cumulat al celor doi giganţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu