luni, 18 noiembrie 2013

ZOMBIE HUNTER

        Da. Povestea este una ultraclasică. În urma lansării unui produs medicamentos, lumea o ia razna şi ca un efect secundar se transformă in... ghici ce? Exaaact! Zombişori!
        Nu ştiu de ce naiba cineva s-a gândit să traducă titlui în VÂNĂTORII DE STRIGOI, fiindcă n-are nici o legătură. Asta aşa, ca o paranteză.
        Revin. Zombişori. Da.
        Povestea este a unui lone wolf ce cutreieră spaţiul patriei aşa de nebun, fără o ţintă clară, spintecând în dreapta şi-n stânga. Dă de un adăpost locuit de cinci inşi dintre care unul chiar l-a împuşcat între timp. Nu e prea clar unde l-a nimerit exact şi de ce îşi revine chiar a doua zi. Între timp mai dispar vreo doi în urma unor incidente izolate la ferma respectivă, moment în care apare o creatură impresionantă, cam între Arnie şi Terminator adică rezultatul final al transformării. Să pricepem de aici că treaba cu zombie era doar o chestie tranzitorie.
        Ok. Grupul se mişcă şi apare şi o logică destul de coerentă legată de scopul fugii. Până aici totul bine. Dar pentru asta e nevoie de combustibil pentru un avion. Există chiar şi un aeroport undeva în proximitatea zonei. Deci tipii se îmarcă într-o camionetă (nu prea pricep, nu găseau suficiente maşini? În jur erau doar zombie, ce Dumnezeu, nu puteau conduce) şi aşa ajung in drum spre locaţie. Acolo se află un sat părăsit şi un tip cu o drujbă care numai bombalău nu era ca ceilaltţi zombişori. Scena e clar influenţată de filmul THE CHAINSAW MASSACRE, dar clar, sub nivelul ei.
        Lupta finală se petrece chiar la aeroport, unde apar vreo câţiva terminatori transformaţi complet şi eroul principal aflat acolo de unul singur ca să ţină piept tuturor. Faza e un pic hazlie sau tristă, nu mă hotărăsc încă.
Misiunea eşuează şi una peste alta, eroul principal e perforat în final de ghiara supranormată a unui hibrid Arnie-Terminator. Aruncă o grenadă, apoi ultimii doi supravieţuitori o iau voiniceşte la pas urmîriţi de explozie (prost făcută pe calculator).
        Şi ar fi putut să se termine. Dar nu, filmul continuă. Vedm personajul principal pe jumătate ars, aprinzându-şi o ţigară (!) si glăsuind ceva camerei. Apoi se sinucide.
        Ce poate fi mai idiot???
        Departe de a jigni echipa care chiar a muncit la tunarea scenelor de tip MAD MAX cu peisaje dezolante, case prăbuşite şi oameni disperaţi, nu mă pot abţine însă să nu remarc înciudat că a existat un sabotor care chiar le-a luat pâinica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu